Eric Gill betûterve nyomán
Módosítva: 2015-02-05
A Gidata Kft a font licence kereskedelem meghatározó hazai vállalkozása, vezető fontgyártó műhelyek képviseletét látja el. E mellett grafikus és tipográfiai szoftverekkel és vonalkód megoldásokkal állunk rendelkezésre.


business as usual...


Ha font problémája van, vegye kölcsön munkatársunkat!

Néha megesik, hogy a fontok, fontkezelők, operációs rendszerek és applikációk tengerében elveszve érezzük magunkat, nem azt látjuk, amit szeretnénk, esetenként súlyosra is fordulhat a helyzet. Több mint húsz éves szakmai tapasztalatunk van, mi értünk a fontokhoz és a fontok kezeléshez. Ha Önnek problémája van, forduljon hozzánk bizalommal, rendbe tesszük fontkészletét, akár helyben is. A helyzetfelmérés nem kerül semmibe, Budapest 30 kilométeres övezetében a kiszállás is díjtalan, azon túl kilométer alapon számolunk el. Elmegyünk, megnézzük, megbeszéljük, ajánlatot adunk, és Ön eldönti, hogy kíván-e élni ezzel. A tanácsadás nem csak a fontokra, hanem azok kezelésére, használatára is vonatkozik.
Ha úgy gondolja, hogy önállóan is megbirkózik a problémákkal, álljon itt egy kis segédlet.

Optimalizálja fotó-használati költségeit!

Nem elírás, ezúttal nem font-, hanem fotó-szolgáltatást kínálunk. Szakértőnk segít optimalizálni az Ön által használt fotók jogdíj-költségeit. Az eddigi tapasztalatok alapján akár több mint 70 százalékos költségcsökkenést is el lehet érni. Vállaljuk saját fotó archivum készítését, valamint eljárunk jogdíj-rendezési ügyekben is. Hívjon, tárgyaljunk, ajánlatot adunk.

Készíttessen velünk fontot!

Ha egyedi arculatot szeretne, olyan fontot, amit még senki nem használt, készíttesse el velünk.
Régi kedvenc fontját nem találja digitális változatban? Elkészítjük.
Szinte bármiből fontot csinálunk, ami vektorosan digitalizálható.
Kézírását, aláírását, cége logóját szeretné fontként viszontlátni? Megcsináljuk.
Meglevő készletek komplett latin, cirill, görög kiegészítését is vállaljuk (ha a licencejogok megengedik).
Bármi ami font, abban mi otthon vagyunk, bízza ránk.Mit kínálunk?

Elsősorban a betűket használók igényeit igyekszünk kielégíteni, immár huszonegy éve foglalkozunk font licence kereskedelemmel. A hosszú évek során e profil köré építettük mindazt, amivel kiegészítjük alaptevékenységünket.

A széles értelemben vett tipográfia tárgykörében foglalkozunk betűtervezéssel, betű-digitalizálásal, tipográfiai tanácsadással, betű-történeti kutatómunkával, az ezekkel kapcsolatos oktatással.

Könyvkiadót működtetünk, ennek keretében különféle kiadványok tervezésével, szerkesztésével, változatos grafikai feladatokkal foglalkozunk, nyomdász barátainkkal szorosan együttműködve.

Foglalkozunk továbbá grafikus és tipográfiai szoftverek kereskedelmével, csak azokkal a termékekkel, amelyek használatában magunk is jártasságot szereztünk.

Erich Alb (Syndor Press) jóvoltából néhány kiváló tipográfiai könyvet kínálunk, amelyeket a neves svájci betűtervezők, Adrian Frutiger és Hans Eduard Meier készítettek (már csak néhány példány maradt).

Font és tipográfiai szoftver árlisták

Grafikus szoftver árlisták

FontLab demok

A fontrendelésről

Fizetési feltételek

Újdonságok

- Fontographer 5.1. Online aktiválás. Sajnos. Viszont font-védelmet lehet bele kódolni. Úgy-ahogy... Ellenben szereti a Liont.
- A FontLab applikációk Macintosh alatt Power PC-re íródtak, tehát szükség van a Rosettára, amit 10.5-ig az OS X változatok alapból installáltak, a Lion viszont már nem támogatja, a fiúk meg nem készültek még el a FontLab 5.1-es változatával. Viszont 5.0 felhasználóknak itt a Public Preview, Lion-kompatibilis, ingyen. Az 5-ös sorozatszáma kell csak hozzá, és internet kapcsolat, ugyanis átálltak az online aktiválásra...
- Az URW megjelentette Gems kollekcióját, a magyar közönség számára elértük, hogy az itthoni csomagban az ő Tótfalusi változatuk is szerepel (URW Janson néven). A Linotype Quarkhoz kötődő csomagját bővítették jelentősen, az ottani 20 metszethez képest itt 30 található ugyanazon az áron (29 900 Ft), ráadásul komplett közép-európai karakterkészlettel, és nem csak Quark felhasználóknak, hanem mindazoknak, akik opentype fontot használnak.

Making Faces. Richard Kegler filmje

Európai ősbemutató volt Budapesten (Irénnek köszönhetően, aki miatt Richard ljubljanai járatát törölték) szeptember 2-án, a rendező személyesen vetítette Jim Rimmerről készített filmjét, magyar feliratos változatban. Maradt még pár angol feliratos dévédénk. A beharangozó


A menüstruktúrába nem tartozó oldalak és az idegen linkek mindig új ablakban jelentkeznek. Oldalaink Verdana és Georgia fontokkal mutatnak a legjobban.
Megjegyzéseket, kívánságokat örömmel fogadunk.